Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevásárlólista

2008.06.08

Beváslólista

Ezesetben is lehet a sarki bolt az egyes számú úticél, ám a vegyi osztály helyett, először a tartós élelmiszerek polca felé kanyarodjunk, és a következőkkel pakoljuk meg a kosarunkat:

- két-három liter 20 %-os ecet,
- több zacskó szódabikarbóna,
- durva szemű étkezési só,
- egy-két liter citromlé,

majd a tisztítószerek felé sétálva, szemünket makacsul az alsó polcokra szegezve - a színes kemikáliás-flakonokról tudomást sem véve - kutassunk mosószappan után. Ha nem találunk, a legegyszerűbb natúr pipereszappan is megteszi.

Dörzsis szivacsból is jó, ha beszerzünk egy párat - a sikálást, sajnos, ezesetben sem úszhatjuk meg.

Ezek segítségével eltűnik a vízkő, kidugul a lefolyó, fényes lesz a csempe, ragyógóan tiszta az üveg, foltmentes az abrosz, szagtalan a hűtő. Utánna irány a patika, ahol kérjünk:

- egy üvegcse hidrogén-peroxidot (ha nincs, egy fodrászkellék szaküzletben biztosan kapunk),
- egy zacskó bóraxot,
- egy üveg 70 %-os alkoholt.

Hazatérve beüzemelhetjük a boszorkánykonyhát: keverjünk, forraljunk, oldjunk - nézzük, mit, mivel, hogyan és miért?  A kulcsszó a türelem: mivel ezek a szerek kevésbé agresszívak - hiszen épp ebből adódik környezetkímélő voltuk - lassabban hatnak, mint a vegyi anyagokban gazdag társaik, tehát az 5-10 perces várakozás helyett fél órát, makacsabb szennyeződések esetén lehet, hogy egy-két órát is várnunk kell, amíg hatnak. Az ecetszagú és kipirososott kezek ellen gumikesztyű viselése javallott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.