Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Textil tárolózsák a falra

2008.06.02

Egy zsebsoros falizsák
Egy zsebsoros falizsák

 

 

 

 

Akárcsak az előző esetben, amikor kispárnát készítettünk, most is végtelen a lehetőségek sora. A falizsák nagysága, színe és mintázata, valamint a rajta lévő zsebek száma mind a te igényeidnek megfelelően megtervezhető.
Egyetlen dologban van megkötve a kezetek, az anyag vastagságát illetően. Mindenképpen valamilyen vastagabb fajta anyagot válasszatok, mert csak így lesz tartása a zsáknak. Válaszd ki először a helyét is a szobádban, nehogy a munkád végeztével derüljön ki, hogy nem fér sehová, mert túl nagyra sikeredett.
 

Kellékek:

az általad megtervezett falitartónak megfelelő méretű anyag + a zsebek anyaga

cérna
vékony farúd

Teendők:


Először vágd ki a falizsák hátsó lapját, ez csupán egy téglalap formájú anyagdarab. Használj az anyag vastagsága miatt nagyobb tűt és valamivel vastagabb fajta cérnát, hogy erősen összefogja majd az anyagot. Ha szépen mennek már az öltésfajták, használhatsz az anyag színétől eltérő, de azzal harmonizáló színű cérnát, ez is feldobja majd az összképet.
Elsőként nem kell mást tenned, mint az anyag szélét beszegni. Ha nem foszlós szélű az anyag, amit választottál és meglehetősen vastag is, akkor elég egyszer visszahajtanod és akár futóöltést is alkalmazhatsz (de csak a szél beszegésénél, nem a zseb felvarrásánál). Ha viszont vékonyabb az anyag és foszlik is a széle, duplán hajtsd vissza a széleket és inkább visszaöltéssel szegd be őket.

 

Egy zsebsoros falizsák
Egy zsebsoros falizsák
Azt a szélét az anyagnak, ami felülre kerül majd, kicsit másképp hajtsd vissza. Úgy varrd le ezt az oldalt, hogy bele tudj majd húzni egy kis farudat, aminél fogva majd felakasztod a zsákot.

Zsebek:

Amikor a hátsó alappal elkészültél, következhetnek a zsebek.
A zsebeket felvarrhatod külön-külön, de készítheted őket úgy is, hogy felvarrsz egy hosszú, széles zsebet, és tetszőleges távolságonként levarrod, így több tartórészt kapsz majd eredményül. A zsebek felvarrásánál is figyelj arra, hogy az anyaglapot, amit zsebként felvarrsz majd, a művelet előtt szegd le, akárcsak a nagy hátsó rész esetében tettük.

Amikor végleg elkészültél, nem marad más hátra, mint feltenni ezt a szép zsákot a falra, és belerakosgatni a saját, személyes kis apróságaidat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.