Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Készítünk kispárnát

2008.06.03

Az első dolgod tehát nem más, mint kitalálni, hogy milyen legyen a kispárnád. A színeket és az anyagot ha kitaláltad, hozzá is láthatsz

1. lépés

Előtted van az anyag! A szabáshoz mondhatnám, hogy használj zsírpapírt, de annyira szabályos és egyszerű formáról van szó a kispárna esetében, hogy akár el is hagyhatjuk.

Fektesd magad elé az anyagot és egy mérőszalag, valamint egy jelölőkréta segítségével az anyag széleitől több helyen is jelöld be a távolságot, amilyen szélesre és magasra a párnát szeretnéd! A megjelölt pontokat vonalzó segítségével kösd össze, így kapni fogsz egy téglalapformát.

2. lépés

Ezt az alakzatot kétszer kell kivágnod, vagy "egybeolvasztod" őket, vagyis kétszer olyan nagyra veszed a szélességét, és majd kivágva félbehajtod, így megspórolod, hogy minden oldalát a párnának neked kelljen összevarrnod, hiszen egyik oldalán maga a hajtás lesz.

 

3. lépés

Hajtsd tehát félbe a kivágott anyagot, ha egyben szabtad ki, vagy tedd egymásra a két különálló darabot úgy, hogy az anyag visszáját lásd, az legyen felül. Illeszd össze az anyag széleit és kezd el szépen összevarrni őket visszaöltéssel, mert az jól összefogja majd az anyagot az illesztésnél. A párna utolsó oldalán hagyj ki egy kb. 10 cm-nyi szakaszt, és fordítsd ki az összevarrt huzatot.

4. lépés

A meghagyott résen töltsd meg a párnát pl. kis szivacsdarabokkal vagy szivacstörmelékkel, esetleg, ha puhább párnát szeretnél, vattával. 
Amikor a párna már olyan vastagra van tömve, amilyennek te elképzelted, nem marad más hátra, mint összevarrni a maradék 10 cm-es szakaszt, de a színéről már másképp tedd ezt, mert ez látszani fog. 
Ha lehet, válassz olyan színű cérnát, ami beleolvad a párna színébe, s először is hajtsd az anyag széleit befelé! Aztán hasonlóan, mint ahogy a felhajtóöltést készítjük, varrd össze az anyagot. Próbálj meg minél kisebb öltéseket használni, hogy minél kevésbé lehessen látni a varrást.

Már csak a próba maradt hátra :)


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.