Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Palacsinta

Hozzávalók:

0,5 liter tej, 0,5 liter szódavíz, 3 tojás, csipet só, 1 csomag vaniliás cukor, 14 púpos evőkanál liszt, 0,5 zacskó sütőpor, 3 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük robotgéppel, vagy kézi habverővel. A tésztának tejszín sűrűségünek kell lennie. Ha túl híg lett volna, akkor lisztet kell még hozzá keverni, ha sűrű, szódával hígíthatjuk. 

Az első darab sütésekor a palacsintasütőbe egy kis olajat kell tenni, és felmelegíteni. Ha már meleg a palacsintasütő, kiöntjük az oljat belőle. Egy merőkanál tésztát öntünk a sütőbe, miközben körbeforgatjuk a kezünkben. Így egyenletesen elterül az alján. Vissza tesszük a tűzhelyre. Mikor a széle kicsit barnul, egy lapáttal óvatosan alányúlunk és megfordítjuk. Innen már fél perc és kész. Tányérra tesszük, majd jöhet a következő míg a bekevert tészta el nem fogy. Alá már nem szükséges olajat tenni, mert a tésztában van, az elég. A merőkanállal néha fel kell keverni a tésztát sütés közben, mert leülepedik. 

És hogy ki mit tesz rá, az már egyéni ízlés kérdése. :-)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.