Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokimáz

2008.08.05

Csokimáz: csak felolvasztod a csokit, ráfolyatod, elegyengeted, és lehűtöd.

Igen ám, de hogyan?
Én vagány lányként mikróban olvasztottam, nehogy már megmondják nekem, hogy nem lehet...
- Hát igen! Szépen beszemcsésedett, megégett, és kesernyés lett. Ügyes voltam!

Már rendesen veszek elő két fazekat, az alsóba forralom a vizet, a belehelyezett kisebb fazékban pedig egy kis vaj hozzáadásával (én egy csepp citromlevet is szoktam hozzáadni) folyamatos keverés mellett felolvasztom. Ráöntöm a torta tetejére, (eddig jó), majd egy széles pengés késsel megpróbálom felkenni az oldalára is. Minden tiszta csoki, de sikerül!
Mehet a hűtőbe!

- Amikor kicsit cifráztam, nem citrom levet, hanem a héját reszeltem bele... Na az szép volt. Nem lehetett szépen elsimítani a héjdarabok miatt. Most már ezt is tudom!

Én vegyesen szoktam olvasztani a tej- és az étcsokit, így lágyabb lesz az íze, és nem tortabevonót, hanem rendes csokoládét használok. Olyat, amit szivesen meg is ennél.

- Gondoltam ne legyen sima barna a torta, darás már volt, kókuszos is... volt itthon véletlenül fehér csoki. Ááá máskor ráreszelem, megolvad és szép. Nem tudom mi lelt, gondoltam, kipróbálom a díszítés egyéb módját is. Felolvasztom a fehér csokit és csillagokat fogok rátenni a torta tetejére, szépen ahogy kell, még a hústűt is elővettem, hogy szép legyen a minta.
  Elő a fazék, vaj, olvasztás... Ezt sose tedd a fehér csokival, vajat ne!!!
Összeállt az egész ragacsos masszává, amivel nem tudtam semmit sem kezdeni, ki kellett dobni.

Tehát fehér csokit vaj nélkül olvassz!!!
Amikor így tettem, szépen felolvadt, és helyes kis csilagokat tudtam rajzolni a torta tetejére. Nagyon elégedett voltam :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csokiolvasztárkodás

(Allegrita, 2012.02.03 20:26)

Simán fel lehet mikróban is olvasztani a csokit - anélkül, hogy megégne a széle -, a titka abban rejlik, hogy max 40%-os teljesítményen, lassan szabad melegíteni!

(Én amúgy nem preferálom a mikrót az egyre inkább ismertté váló káros élettani hatásai miatt - de azért ha sietek, bőven megteszi - csak nem abba fogok belepusztulni;)