Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baracklekváros hasék

2013.12.18

Hozzávalók: 

50 dkg fagyasztott leveles tészta, liszt a nyújtáshoz, 1 tojás a kenéshez, 20 dkg baracklekvár a töltéshez


Elkészítés:

Felengedjük a leveles tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk, ezután szögletes vagy kerek lapokat szaggatunk belőle. Ahogy tetszik. (A szögletesnél nincs lehúlló anyag, gazdaságosan fel lehet használni az egész tésztát. Ha mégis a kerek forma melett maradtok, akkor a maradék tészta tetejét megkenitek tojással és egy kis szezámmagot szórva rá megsütitek. Nagyon finom szabálytalan formájú kis rágcsálni valók születnek így.)
Minden második lap közepét kiszúrjuk egy kisebb kiszúróval. (Ha nincs, használhattok műanyag flakont is, a kiszúrt tésztát pedig könnyen kiszedhetitek belőle, ha félbe vágjátok az üveget a végén. Addig maradjon egyben jobb a tartása. Ezeket a "korongokat" is megsüthetjük a fennt leírt módon szezámmal.) A lapokat megkenjük felvert tojással, egymásra rakjuk a lapokat, hogy a lyukas lap pontosan illeszkedjen az alsóra. A tetejét is megkenjük tojással és egy kevés vizzel megcsapkodjuk, vagy ha van otthon tiszta spricnis falkon gyengén lefújjuk öket. Ezután 210 fokos sütőben szép barnára sütjük. Sütés után a lyukakat megtöltjük baracklekvárral.

suti.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.