Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapkrém sütikhez

2008.08.06

Hozzávalók (28 cm- formához, dupláját szoktam elkészíteni):

2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 cs. zselatin

Elkészítés:

A lisztet a tejjel sűrűre főzöm, majd lehűtöm.
A vajat a porcukorral kikeverem. (szobahőmérsékletű vajat, porcukorral kb 10 percig fakanállal, vagy géppel "habosra" verem)
Ha a lisztes tej kihűlt, hozzákeverem a cukros vajat.
A zseletint feloldom, azt is belekeverem.
Eddig ez az alapkrém!

Ízesíthetjük:

Csoki krém: 2-3 kanál kakaópor
Vaniliás krém: 1 tojássárga, 2-3 cs. vaniliás cukor
Cappuccino: 1 cs. cappuccino por 
Barackos: barack konzervnél összevágom apróra a barackok alsó peremét, hogy csak a kalapok maradjanak meg (jó lesz díszíteni), belekeverem az alapkrémbe. Ebben az esetben a zseletint a barack levében oldom fel.
Diós krém: darált dióval dúsítom a krémet, és a tetejét fél diókkal díszítem

Az ízesítések sokfélék lehetnek, ezek csak azok, amellyeket már elkészítettem, és finomak lettek!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.