Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsleves

2008.08.03

Hozzávalók:

kb 1 kg gyümölcs, 3 liter hideg víz, 30 dkg cukor, csipet só, 25 szem szegfűszeg, 1 lapos kávés kanál fahéj (nekem sosincs itthon egész, az íze így is jó lesz, csak látszani fognak a szemek a levesben), 1 citrom héjja, 2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt.

Elkészítés:

A megtisztított gyümölcsöt felvágjuk, hideg vízbe feltesszük főni. Bele tesszük a cukrot, sót, citromhéjjat,szegfűszeget, fahéjjat. 
(A szemes szegfűszeg, és ha egész a fahéj mehet teatojásba, akkor nem kell sokat vesződni az eltávolításával) 
Amikor a gyümölcs megpuhult, be kell habarni. A tejfölt a liszttel kikeverem csomómentesre a kézi habverővel (ezzel a legkönnyebb), majd a levesből szedek hozzá, jól elkeverem, és szűrőn át a leveshez öntöm, és már csak addig főzöm, míg ismét fel nem forr. 
Előhűtöm hideg vízbe a mosogatóban, majd irány a hűtő.

Ha jól lehűlt, már csak a tálalás van hátra!

Én nagyon szeretem tejszínhabbal a tetején, de ez már egyéni izlés kérdése.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

Profilkép


 




Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 270096
Hónap: 982
Nap: 37