Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Aloe vera tulajdonságai és hatása

2008.06.12

Az Aloe Vera tulajdonságai és hatása

Az Aloe Verának négy fő tulajdonsága van: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló. Az Aloe Vera különbözik más természetes gyógyszerektől egyedi tulajdonságai miatt, melyek külön-külön is kifejtik hatásukat a célszerven a szervezetben és ugyanakkor egymással is kölcsönhatásban vannak. Az Aloe Verának, mint gyógyszernek hatalmas potenciálja van, és könnyen helyettesíti a helyi és orális szteroidokat és a helyi antibiotikumokat.

Az Aloe Verának magas az enzim-tartalma (92-féle enzim), ami ritka és értékes enzim-forrássá teszi, ugyanis az enzimek segítenek, hogy az alapvető fontosságú tápanyagok a szervezetben felszívódjanak, és ugyanakkor tisztuljon is a szervezet. Az Aloe Vera csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait és megerősíti az immunrendszert, miközben segít a szervezetnek a felhalmozódott mérgeket kiüríteni. Az Aloe Vera négyszer gyorsabban hatol be a bőrbe, mint a víz. Az Aloe Vera nem árt a fiziológiánknak, hanem tiszteli, egyensúlyba hozza és javítja azt. Az Aloe Veranak igen nagy skálájú tápláló és gyógyító tulajdonságai vannak; gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és enzimekben.

Az Aloe Vera olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek az egész szervezeten kifejtik hatásukat: tetőtől talpig - az egyéni szükségleteknek megfelelően.

Az Aloe Vera regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében. 
Az Aloe Vera titka: összetevőinek titokzatos kölcsönhatása. Az Aloe Vera tulajdonképpen olyan adaptogén, mint a ginzeng. Egy szovjet kutató, Breckham szerint "adaptogén" az olyan növény, melynek szabályozó hatása van a szervezetre, segíti azt a stresszhez vagy bármilyen más nehéz helyzethez alkalmazkodni. Azzal, hogy szabályozza az immunrendszer funkcióit, kezeli a szervezet beteg részeit, szerveit.

Az adaptogének csak akkor hatnak, amikor kell és csak ott, ahol szükség van rájuk. Ha nincs szükség rájuk, inaktívak maradnak, de csak látszólag, mert az immunrendszert lassan, de biztosan akkor is erősítik. Az Aloe Verának mindenre kiterjedő, bonyolult, lassú és néha szinte észrevehetetlen hatása van (éppen ezért hívják "csendes gyógyítónak"). A kevésbé "diktatórikus", "alternatív" gyógyszerek elsősorban az egész szervezetre ható "territórium gyógyszerek". Tisztelik a biológiai territóriumunkat, szervezetünket. Ahelyett, hogy a felbukkanó rendellenességgel agresszívan szállnának szembe, inkább gyengéden javítják, és egyensúlyba hozzák a territóriumunkat.

Az Aloe Vera hatása az immunrendszerre és a rákra

Anekdotikus bizonyíték mindig is létezett arról, hogy az aloe vera gyógyítja a rákot. Az aloe verához kapcsolódó tudományos körök azon töprengenek, hogy az aloe vera-termékek rákellenes tulajdonságainak kulcsa vajon a növény aminosav-tartalma-e. Az a tény, miszerint az aloe vera ellátja a szervezetet az új sejtek felépítéséhez szükséges elemekkel, és a növény enzimösszetétele alapján az aloe vera megelőzheti a daganatos sejtek kialakulását, fejlődését. 
Ebből a szempontból érdekes lehet a növény fitokémiai összetétele is. Két fitokémiai anyagról, melyek általában a legtöbb Aloe Vera-kivonatban megtalálhatók, az Alokutin A-ról és B-ről is kimutatták, hogy megcélozzák a ráksejteket, de a pontos útjuk még nem teljesen ismert. Az Alokutin A és B hat a nyirok- és immunrendszerre, talán így segítve a rákellenes folyamatot. Az világos, hogy a belsőleg szánt aloe vera-termékek - mint például az iható gél, juice és kapszula - rendszeres fogyasztása segít a szervezetnek a méregtelenítésben, megelőzi az oxidáló reakciókat (szabad gyökök), melyek előidézhetnek olyan betegségeket, mint a rák.

Aloe Vera-kutatók egy csoportja bejelentette, hogy az Alokutin A és B az immunrendszer azon részét aktiválja, amely a vírusok ellen hat. E szerint a bejelentés szerint az aloe vera-termékek fogyasztása segíthet megelőzni a vírusos fertőzéseket és fellépni a vírusok ellen. Ugyanez az immunfolyamat játszódik le az allergiák esetében, így azoknak a jelentéseknek, melyek arról számolnak be, hogy az aloe vera-termékek rendszeres fogyasztása megfékezi az allergiát, van tudományos alapja.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

7626 Pécs Márton utca 20/1

(Hegedüs Józsefné, 2013.01.14 21:07)

Szeretném megkérdezni,hogy napi rendszerességgel ehetek-e az alove házilag termesztet alove géljéből egy kiskanálnyi kocsonyás anyagot ? Használ-e, ha ezt az anyagot az arcomra nyakamra kenem.

Kedves Andrea!

(Válasz- Horváth Andrea, 2009.10.08 16:50)

Kérem hívja fel a 06 30 241-8320 -as telefonszámot, egy két kérdést tisztázni kell, mielőtt tanácsot adnék.
Köszönöm szépen!

Baráti üdvözlettel: Joóné Józsa Krisztina

Bp Eötvös u 30

(Horváth Andrea , 2009.10.03 09:20)

A nőgyógyászom miómát állapított meg nállam és emelett még cisztám is szokott lenni ,elég gyakran ez mind kettő már iszonyatos fájdalmakkal jár.Tudna nekem segíteni abban ,hogy milyen aloe verás terméket vásároljak ha eggyáltalán ezeken tud valamit változtatni. Előre is köszönöm válaszát.Andrea

Egyeztetés

(Válasz- Molnár Csilla, 2009.01.26 17:27)

Kedves Csilla!
A kérésem az, hogy a telefonszámát küldje el nekem a joozsakriszti@gmail.com címre, ezt csak egy embernek adom át, aki érdemben a segítségére lehet.
Vagy a következő számon közvetlenül a tanácsadóval tud beszélni, aki nekem is segít vitaminjaival, aloe verás termékeivel.
Gara Balázs 06 30/ 241-8320
Remélem segítségére voltam!
Baráti üdvözlettel: Joóné Józsa Krisztina

Tőle

2131 Göd, Szamos ut 14

(Molnar Csilla, 2009.01.25 20:38)

Én már 1 éve küszködök egy alergiás tünettel,és szteroidos krémmel kenem minden nap.Ez egy apró kiütés,úgy néz ki mintha egy pattanás lenne de nem az mert nem fehér a közepe hanem egy gyulladt piros kiütés.Azt még nem is írtam de a szemem körül jön ki.Nem tudom már mit csináljak,mert voltam már alergia vizsgálaton,de semmi,és étel alergiát is csináltak már és ott sem találtak semmit.Ezért gondoltam hogy írok nektek,hátha tudtok segíteni vagy ajánlani valamit.Majd ki fogom próbálni ezt az Aloe Verát,bízom benne hogy segít!Köszönöm Csilla